Kérdése van? Hívjon minket! +36-30294-8494
Számlát csak magánszemélyek részére tudunk kiállítani!Blog

Hialuronsav

2022.04.06 19:54
Hialuronsav

Széleskörű elterjedéséért és használatáért egy magyar tudósnak kell köszönetet mondanunk.

A hialuronsav, ami a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem, és verhetetlen, ha vízmegtartásról van szó.

A hialuronsav a testünkben megtalálható természetes anyag, amit sejtjeink termelnek.
Fiatal korban még nagy mennyiségben termelődik, majd a kor előrehaladtával a termelődés csökken és a meglevő mennyiség elkezd lebomlani. Ilyenkor bőrünk veszít feszességéből, turgorából, kialakulnak a felszíni ráncok, bőrünk vízhiányossá válik.

Kutatások kimutatták, hogy a hialuronsav bőrápolási termékekben való alkalmazása jelentősen javítja a bőr állapotát.

De hogyan……??

Erről írok mai blogbejegyzésemben, olvassátok szeretettel! 

Ez a ‘szupermokekula’ saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni, képes a bőröregedést okozó szabadgyökökkel harcolni, és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Minden bőrtípusra jó hatással van, legyen szó száraz vagy zsíros bőrről, mert csakis a jól hidratált bőr tud megfelelően működni.

A hialuronsav molekula többféle méretben létezik, de leggyakrabban kis-, közép- és nagy molekulasúllyal emlegetjük. Ebből következik, hogy nem elég annyit tudnunk, hogy a termékünk tartalmaz hialuronsavat, de célunk függvényében fontos, hogy azt milyen méretben tartalmazza.

A nagy molekulasúly előnye, hogy neki a legmagasabb a vízmegtartó képessége, méreténél fogva a felszínen hidratál, a közepes molekulasúly szuperképessége a bőr védőrétegének erősítése, a kicsié pedig, hogy a felszívódása  neki a legjobb és ott pótolja a nedvességet, ahol a mélyebb ráncok keletkeznek.

Lényeges szempont továbbá e hatóanyagok „célterületre“ juttatása is. A prémiumkategóriában (ahova a MATIS is tartozik) nincs szükség különös segítségre a hatóanyagbevitelben, mivel az ún. hordozórendszereknek köszönhetően a hatóanyag gyengítetlenül jut el oda, ahová szükséges. Lehet bármilyen mennyiségű egy adott hatóanyag, ha nem ér el a célhoz, vagy eközben jelentősen változik, sérül, akkor a hatás nem lesz megfelelő, vagy extrém esetben még ront is a helyzeten.

 

A MATIS kiemelten használja a hialuronsavat, sőt Rèponse Corrective sorozatunk erre a hatóanyagra épül.

A hialuronsavas sorozatunk termékei három szinten hatnak:

  • ellazítják az izmokat, melyek a mimikai ráncok kialakulásáért felelősek,
  • feltöltik a már meglévő ráncok mélyedéseit,
  • újraépítik a bőr szerkezeté

 

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

 HYALU-ESSENCE (nagy molekula súly)

HYALURONIC-PERF (nagy és kis súly)

HYALURONIC-AGE (mindhárom méret)

LIFT-PERF(közepes méret)

HYALUPERF-SERUM (mindhárom méret)

HYALU-FLASH( két molekula méret)

SENSI-AGE (két molekula méret)

GLOW-SERUM (nagy mokekula)

 

……és sorolhatnám még sokáig a termékeket, DE itt jegyzem meg, hogy nem elég önmagában az a tény, hogy egy termék hialuronsavat tartalmaz. Nagyon fontos az is, milyen más hatóanyagok egészítik ki, erősítik fel hatását.

A MATIS termékek szisztematikusan kombinálják a speciális hatóanyagokat (hialuronsav, peptidek, C-vitamin stb.) az új természetes összetevőkkel, mint például az antioxidáns hatású matcha tea, a hidratációt fokozó Aloe Vera, a regeneráló fehér rózsa őssejtek, a nyugtató sáfrányvirág  vagy a méregtelenítő teafa.